Tuz, mikroplara veya diğer zararlılara karşı çekici olmadığından ve hava nemli olmadığı sürece tuzun kalitesini etkilemediğinden, süslü, hava geçirmez malzemelerden biridir.
Tuz, son zamanlarda birçok farklı tedavi veya malzemenin eklenmesiyle (tütsülenmiş tuzlar, trüf mantarı tuzları veya diğer aromalı tuzları düşünün) mutfağın odak noktası haline geldi.
Uzmanlara göre saf tuz beş yıl boyunca Himalaya tuzu ise üç yıl boyunca saklanabilir. Ancak bu tuzun kötüleşmeyeceği anlamına gelmez.
Tuzun içine nem girdiğinde ve topaklanmaya başladığında, tuzun içindeki diğer bileşenlerin ve minerallerin lezzetlerini veya etkilerini kaybettiği anlamına geldiğini bilmeniz gerekir.
Ancak yine de tuzu depoladığınız alanda içine bir böcek girmediyse ya da kilerinizdeki herhangi bir sıvı madde içine dökülmediyse uzun yıllar kullanabilirsiniz.
Elbette aromalı tuzların ömrünün daha kısa olduğunu içerdiği bileşenlerden kaynaklı olarak unutmamalısınız.